Inspiráló otthonok

Lakás “Jóbarátok” stílusban (3D lakásterv)

Minden lakásnak megvan a sajátos hangulata. Vannak komolyságot, a hagyományok tiszteletét tükröző otthonok, vannak vidám és bohém lakóterek és vannak olyan lakások is, ahova ha belépünk, egyszerűen csak azt érezzük: jó itt lenni.

Ezt az érzést tükrözi a következő otthontúránk színhelye: egy 123 négyzetméteres, négyszobás lakás, amely egy társasház 12 emeletén helyezkedik el. A lakótérben öten élnek: szülők és három gyerek (két fiú és egy lány).

Az egymással harmonizáló világos színek, a kényelmes, hívogató bútorok barátságos, családias légkört varázsolnak a térbe.

A nappali fő látványossága a kibontott téglafal: merész és fiatalos, a loft típusú lakások egyik alap díszítőeleme. A téglafal nyersességét ellensúlyozzák a semleges színű bútorok, a puha textíliák és a természetes fából készült kiegészítők.
A helyiségben elhelyezett lámpák formájukban és színválasztásukban is inkább a modern, egyszerű vonalat követik.

гостиная-1 гостиная-2 гостиная-3 гостиная-4

A lakás központi helyisége a konyha, amelynek berendezése az egyszerű, letisztult vonalat követi: a nyitott, szellős, polcos, plafonig beépített szekrények a loft stílust idézik. Középpontjában az étkezőasztal áll, amelynek kiemelt szerepét a fölötte elhelyezett világítótestek tovább hangsúlyozzák.

Érdekes megoldás a konyhával szemközti falon futó könyvespolcrendszer, amelyet egy kényelmes kanapé egészít ki. A véletlenszerűen elhelyezett könyvespolcok mögött itt is előbukkan a kibontott téglafal, amely így megidézi a nappali hangulatát. A hallal egybenyitott konyha nem csak az étkezések színtere, hanem a közösségi életé is, ahol a család minden tagja együtt lehet kényelmesen.

A konyha és az erkély között található padlóig üvegezett kétszárnyú ajtók a két helyiséget egy térré varázsolják, ha szükséges, de határvonalként is funkcionálnak anélkül, hogy a konyhát megfosztanák az erkélyen át beáramló természetes fénytől.

file1421931504file1421931523file1421931552file1421931562file1421931572file1421931578

A szülői hálószoba színei merőben más világot tárnak elénk: a mély, hangsúlyos tónusok, a helyiségben alkalmazott berendezési tárgyak a klasszikusabb stílus irányába viszik el a helyiséget. Itt kapott helyet a dolgozósarok is, amelynek színe a fehér fallal harmonizál és így szinte belesimul a környezetébe.

главная-спальня-1 главная-спальня-2 главная-спальня-3 главная-спальня-4

A lányszoba az ekletikus stílus birodalma: a bútorok többsége világos színű, akárcsak a falak. A helyiségban egy hatalmas tükröt is elhelyeztek a térérzet növelése érdekében. A tervezők igyekeztek minden helyet kihasználni a tároláshoz: különleges megoldás a plafon alatt futó polcrendszer, ahol a tulajdonos plüssfigurái kaptak helyett. A szoba meghatározó eleme a sötétebb tónusú gardróbszekrény, amely színével és formájával is jól illeszkedik az eklektikus térbe.

спальня-дочки-1 спальня-дочки-2 спальня-дочки-3 спальня-дочки-4

A fiú testvérpár szobája vidám, élénk színekkel tarkított, könnyedén alakítható, figyelembe veszi, hogy lakói szinte egyik-napról a másikra változnak. A hatalmas krétafal igazán egyedi hangulatot ad a szobának.

спальня-сыновей-1 спальня-сыновей-2 спальня-сыновей-3 спальня-сыновей-4 спальня-сыновей-5

A lakás intim helyiségei a maguk egyszerű szín- és letisztult formavilágában tökéletes megnyugvást és kikapcsolódást biztosítanak az egész családnak.

главный-су-1 главный-су-3 туалет-1

Tervező: Pobeda Design
Írta: Mom With Five

Ha tetszett az összeállításunk, akkor bátran csatlakozz a Szárazépitészeti Design közösségi oldalához, melyet ITT is megtehetsz.
Ezáltal nem maradsz le a mesés otthontúráinkról, kreatív lakberendezési ötleteinkről, inspiráló blogbejegyzéseinkről sem!

Köszönjük!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!